Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Η ενεργειακή κλάση της κατοικίας σας στο smartphone – Εικονική ενεργειακή επιθεώρηση

Μια νέα εφαρμογή για smartphone διενεργεί εικονική ενεργειακή επιθεώρηση και ενημερώνει το χρήστη για την ενεργειακή κλάση της κατοικίας του.
Επίσης, για όσο παραμένει σε ισχύ ο Ν.4014 για τα αυθαίρετα υπάρχει extra ενότητα αναλυτικού υπολογισμού του προστίμου των αυθαιρέτων.
Η εφαρμογή MichanikosApps ενημερώνει το χρήστη για όλες τις λεπτομέρειες γύρω από τη Ενεργειακή Επιθεώρηση, ενώ περιλαμβάνει τη σχετική νομοθεσία, αλλά και όλη την επίσημη ύλη για τις επικείμενες εξετάσεις των Ενεργειακών Επιθεωρητών.
Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να αναζητήσει μηχανικούς ανά νομό και είδος εργασίας μέσα από τη βάση δεδομένων της.
Η εφαρμογή κυκλοφορεί  για iPhone, iPad και iPod και σύντομα θα είναι διαθέσιμη και σε συσκευές με λειτουργικό Android.
Σημειώνεται πως η εφαρμογή δεν αποτελεί πραγματική Ενεργειακή Επιθεώρηση, αλλά το αποτέλεσμα της Ενεργειακής απόδοσης είναι ενδεικτικό, αφού στην πράξη δεν λαμβάνονται υπόψη πάρα πολλοί παράγοντες όπως η σκίαση και ο προσανατολισμός της κατοικίας.
Ωστόσο τα αποτελέσματά της έχουν υψηλό βαθμό ακρίβειας.
Για την διενέργεια μιας πραγματικής Ενεργειακής Επιθεώρησης αλλά και για οποιαδήποτε άλλη εργασία σχεδιάζετε να πραγματοποιήσετε μπορείτε να απευθυνθείτε σε Μηχανικό από τη βάση δεδομένων της εφαρμογής, η οποία και θα εμπλουτίζεται καθημερινά.
App Store link εδώ.
Android link εδω.

πηγή: www.econews.gr

1 σχόλιο:

  1. Για περισσότερες λεπτομέρειες
    faceobook: http://www.facebook.com/EnergeiakiEpitheorisiapp
    twitter: https://twitter.com/MichanikosApps

    ΑπάντησηΔιαγραφή