Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Αποτελέσματα αρχιτεκτονικού διαγωνισμού "Καινοτόμο βιοκλιματικό ευρωπαϊκό σχολείο στην Κρήτη"


130121 diagvnismos-vioklimatiko-sxoleio-krhth-1st-3d 500

Ο ΟΣΚ και UIA ανακοίνωσαν στις 20 Δεκεμβρίου τους νικητές του διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που είχε προκηρυχθεί τον Απρίλιο. Στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού έχουν αναρτηθεί λεπτομέρειες για το διαγωνισμό και έχουν αναρτηθεί οι παρουσιάσεις των συμμετοχών που βραβεύθηκαν.
Υπήρχαν 134 συμμετοχές από 57 χώρες. Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε σε μια ομάδα από την Ελλάδα με επικεφαλής την αρχιτέκτονα Θεοδώρα Κυραφίνη. Η ομάδα αυτή θα υπογράψει συμβόλαιο με ΟΣΚ για την επόμενη φάση του έργου, προκειμένου να ολοκληρώσει την αναλυτική μελέτη σχεδιασμού.
Το καινοτόμο αυτό βιοκλιματικό σχολικό συγκρότημα θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών - ENISA που εδρεύει στην Ελλάδα από το 2005. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές που τέθηκαν, θα αντανακλά τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα του σχολείου, θα διασφαλίζει καλής ποιότητας διδασκαλία, θα ενσωματώνει ανανεώσιμες και έξυπνες πηγές ενέργειας και θα διαθέτει τεχνολογία αιχμής.
Στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού υπάρχει σύντομη περιγραφή με εικόνες των βραβευμένων προτάσεων. http://www.seeh-competition.gr/

πηγή: www.ecodomisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου