Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Το τέλειο ηλεκτρικό ποδήλατο!

Το τέλειο ηλεκτρικό ποδήλατο! Η Κορεατική εταιρία Mando Corp κατασκεύασε πρόσφατα ένα καινούργιο ποδηλάτο το οποίο κινείται χωρίς αλυσίδα, η οποία είναι απαραίτητη στα ποδήλατα, αλλά με ηλεκτρική ενέργεια και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις Ευρωπαϊκές χώρες στις αρχές του επόμενου έτους.
Το συγκεκριμένο είδος ποδηλάτου έχει την ονομασία Footloose και η διαδικασία που παράγεται η ηλεκτρική ενέργεια λαμβάνει χώρα όταν ο αναβάτης κάνει πετάλι, η ενέργεια που παράγεται αποθηκεύεται σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου και στη συνέχεια αυτή η ενέργεια χρησιμοποιείται για να τροφοδοτηθεί η μηχανή του ποδηλάτου.


Πάντως η μηχανή του Footloose έχει την ικανότητα να αποθηκεύει ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας αρκετή για να διανύσει χωρίς το πετάλι του αναβάτη ακόμη και 30 χιλιόμετρα! Το Footloose διαθέτει αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, αισθητήρες και μονάδα ηλεκτρονικού ελέγχου με στόχο να γίνεται χρήση της αποθηκευμένης ενέργειας με το καταλληλότερο τρόπο, ώστε να μη χάνεται σχεδόν καθόλου ηλεκτρική ενέργεια.
Από την άλλη, η μονάδα ηλεκτρονικού ελέγχου ανακαλύπτει πιθανά προβλήματα, τα οποία παρουσιάζονται στην αναβάτη μέσω μιας διαδραστικής μηχανής, τοποθετημένης στο χερούλι του ποδηλάτου.


πηγή:www.ecotimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου