Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

BMW i Pedelec. Το ηλεκτρικό ποδήλατο της BMW

bmw-i-pedelec-p02Η BMW i συμπλήρωσε την επερχόμενη σειρά των οικολογικών οχημάτων της, παρουσιάζοντας το BMW i Pedelec electric bike, ένα πτυσσόμενο ηλεκτρικά υποβοηθούμενο ποδήλατο, με τον κωδικό Pedelec να προέρχεται από τις λέξεις Pedal Electric Cycle.

Το μικρού μεγέθους ποδήλατο, με τον ελαφρύ σκελετό από ανθρακονήματα και αλουμίνιο σε αναλογία 50:50, σχεδιάστηκε για τη BMW i3. Η εταιρεία σχεδίασε τα σπαστά Pedelec για να χωράνε δύο, στον χώρο αποσκευών της σειράς BMW i3.

Το υψηλής τεχνολογίας i Pedelec, είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα που διαθέτει ένα ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης και μία υψηλής απόδοσης μπαταρία 42 V λιθίου-μαγγανίου, η οποία βοηθάει τον αναβάτη να φτάσει τα 25 χλμ την ώρα. Μία πλήρης φόρτιση της μπαταρίας, θα δώσει ένα εύρος κίνησης μεταξύ 25 έως 40 χλμ.

Χρειάζονται μόλις τέσσερις ώρες - ή 1,5 ώρες για μια γρήγορη φόρτιση - για πλήρη φόρτιση της άδειας μπαταρίας και συνδέεται είτε στην οικιακή πρίζα είτε στον χώρο αποσκευών της BMW Concept i3. Στο φρενάρισμα και στην οδήγηση στις κατηφόρες, ο διανομέας του κινητήρα συμπεριφέρεται όπως μια γεννήτρια τροφοδοτώντας την μπαταρία με ενέργεια.

Οι σχεδιαστές της BMW Concept i3, επιδιώκοντας την απόλυτα οικολογική μετακίνηση στα κέντρα των πόλεων, σχεδίασαν ειδικές σχισμές στον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου, για το i Pedelec, έτσι ώστε οι αυτοκινητιστές να οδηγούν στην περιφέρεια των πόλεων και τα τελευταία χιλιόμετρα να τα διανύουν με το ηλεκτρικά υποβοηθούμενο ποδήλατο.

bmw-i-pedelec-p03Οι προδιαγραφές του BMW i Pedelec Concept είναι:
Μήκος 1.480 χιλιοστά
Μεταξόνιο 1.080 χιλιοστά
Πλαίσιο: αλουμίνιο και ανθρακονήματα (50:50)
Ζάντες: 16-ιντσών
Φρένα: Υδραυλικά δισκόφρενα εμπρός και πίσω
Ταχύτητες: Τρεις
Βάρος> 20 kg
Ηλεκτρικός κινητήρας 42 V
Μπαταρία: 42 V λιθίου-μαγγανίου
Χρόνος φόρτισης 1.5/4.0 ώρες
Εύρος κίνησης: 25 - 40 χιλιόμετρα


πηγή: www.designhome.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου