Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Εστιατόριο με οικολογική υφή στο κέντρο του Λονδίνου

Το εστιατόριο Waterhouse που βρίσκεται σε κεντρική περιοχή του Λονδίνου μπροστά στο ποταμό Τάμεση εκτός από το ωραίο φαγητό που σερβίρει, είναι ξεχωριστό εστιατόριο βασικά για άλλους λόγους.
Το Waterhouse λειτουργεί με υδρουλεκτρική ενέργεια από το νερό του Τάμεση όπου το σύστημα ψύξης και θέρμανσης του εστιατορίου εξαρτάται αποκλειστικά από αυτή τη διαδικασία. Επίσης υπάρχουν και ηλιακά πάνελ που θερμαίνουν το νερό στη κουζίνα, ενώ οι περισσότερες ηλεκτρικές συσκευές διαλέχτηκαν με κίνητρο την ενεργειακή αποδοτικότητά τους.
Εστιατόριο Waterhouse στο Λονδίνο
Οι υπεύθυνοι του εστιατορίου απαιτούν ακόμη από τους προμηθευτές τους να τους στέλνουν τα υλικά τυλιγμένα σε όσο το δυνατόν λιγότερες συσκευασίες. Το νερό που παρέχεται στους πελάτες του εστιατορίου φιλτράρεται και εμφιαλώνεται εκείνη τη στιγμή, έτσι ώστε το Waterhouse να έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει και το τίτλο του πρώτου εστιατορίου στον κόσμο που δε θα απελευθερώνει στην ατμόσφαιρα ουσιαστικά καθόλου άνθρακα. Συνίσταται σε όσους επισκεφτούν το Λονδίνο να γευματίσουν μία φορά στο Waterhouse το οποίο βρίσκεται στις όχθες του καναλιού Regents στο Λονδίνο αν και είναι τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον του κόσμου να γευματίσει στο Waterhouse που πρέπει να κλειστεί τραπέζι νωρίτερα!
Εστιατόριο με οικολογική υφή στο κέντρο του Λονδίνου πηγή: www.ecotimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου